Ga naar de inhoud

 7,50 9,95

Het Oude Landschap van P. Verhagen met als ondertitel: Het voormalig streekbeeld van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Het boek telt 128 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen.

In dit boek zijn vele tientallen zeldzame foto’s en tekeningen afgedrukt die voor het grootste deel door de heer Verhagen zelf werden gemaakt. Van jongs af heeft hij informatie verzameld, maakte aantekeningen en foto’s van het landschap en de natuur in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Er werd een selectie gemaakt en een mooi boek samengesteld.

Het boek gaat vanuit de basis in op de bodem, het landschap, ontwikkelingen en beperkingen. Hierin speelt het water uiteraard een grote rol. Denk maar aan de bebouwing op het platteland. Ook de hennepteelt krijgt de aandacht. Het grasland, de hooggeladen wagens met hooi, schommelend over de grindwegen, het hakken van wilgenhout, de griendwerkers met de met hout beladen schouwen, beelden waarin, behalve armoe en zorg, de rust, de geborgenheid in de stilte een zijn met de dingen. En veel tegenwoordig onherkenbare termen als koven, onland, keilmes, vlietzeis, distelsteker, het komt allemaal aan de orde. Ook kijken we terug op de wegen in het vroeg twintigste-eeuwse landschap, gefotografeerd in zomer en winter. Wegen over het land, maar ook over het water met zijn bruggen en heulen. Zelfs de vervoermiddelen zoals boerenwagens, brikken, tilbury’s, schouwen enzovoorts, zijn niet vergeten. En verder zien we een veelluik uit het alledaagse leven, zoals onder andere de stierenleider.

De prijs van dit gebonden boek is € 9,95 (leden € 7,50)

Bestelinformatie

Alle bedragen zijn inclusief BTW, in euro en exclusief verzendkosten.

Indien een bestelling per post verzonden wordt, komen de portokosten boven op de prijs van het boek. U ziet dat terug op de eindfactuur.

Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling op te halen, dan kunt u contact opnemen met Corrie Vink-Versteeg (0184-64 12 93). Met haar kunt u een afhaallocatie afspreken.

U kunt uw boeken ook bestellen bij mevrouw E. Jongeneel-Verhoeff (0184-69 16 75) of via e-mail boekenverkoop@binnenwaard.nl.